Ett glatt barn utklädd till påskkärring

Påsk i Söderhamn


Nu är påsken här med ljusare och varmare dagar och tid tillsammans. Det finns mycket du kan uppleva i Söderhamn, både för dig själv eller tillsammans med familj och vänner. Köp med dig något gott från stadens caféer eller restauranger och gör en utflykt i skärgårdsmiljö en fin vårdag eller en tur i skogen. Oavsett vad du föredrar, så ger vi dig några tips. Njut av lite ledighet och en härlig påsk i Söderhamn!


 

Evenemang på påsklovet

Massor av skojiga evenemang att vara med på!

Tips på aktiviteter ute i friska luften

Söderhamn - där Hälsingland möter havet har ett fantastiskt urval av naturtyper och både skärgård och skog att upptäcka. Gör en utflykt med familjen i naturen för att skåda fågel, studera sällsynta arter eller bara njuta av den underbara naturen. Några tips är att besöka Stenö med bastubad och havsdopp, utforska platser med maffig utsikt och lösa Söderhamns stadsmysterium "Mysteriet med den listige strömmingsfiskaren".

Roliga och spännande aktiviteter inomhus

Utmana familjen eller vännerna på en bowlingmatch, njut några timmar i biomörkret eller bli pilot för en dag på Flygmuséet. Här har vi listat tips på detta och lite till.

Två barn som åker pulka

Än är det vinter kvar...

Så länge snömängden och vädret tillåter kan du passa på att aktivera dig på snö och is.

Kanske sugen på skidåkning?
Kolla spårstatusen på skidspar.se >>

Ha kul med aktiviteter i pulkabackar och på isbanor.
Mer information hittar du här >>

Grillning utomhus

Laga mat utomhus

Att laga mat över öppen eld är mysigt att göra tillsammans, gärna i kombination med en rolig uteaktivitet! Att grilla pinnbröd är kul och gott att äta. Här får du receptet till ca 8 pinnbröd:
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 3/4 dl vatten
Blanda mjöl, salt, bakpulver och tillsätt vattnet. Arbeta i hop degen. Forma degen till fingertjocka längder och rulla dem runt en pinne. Grilla och ät gott!
 

En fylld hylla med skridskor för utlåning

Låna utrustning på Fritidsbanken

Fritidsbanken i Söderhamn är centralt belägen och här finns massor av prylar och utrustning att låna. Det bästa: alla kan låna, och allt är gratis. Återbruk av prylar är schysst för miljön. 

Läs mer och se utbud - Fritidsbanken Söderhamn