Gästhamnen Fyrhamnen på ön Storjungfrun

Med egen båt


Kasta loss och ta sikte på Söderhamn! Här i skärgården slipper du trängsel och ibland får du hela öar helt för dig själv. Söderhamns skärgård är en del av Jungfrukusten. Här finns 1200 öar att upptäcka för dig som kommer med egen båt. Söderhamns skärgård är till stor del oexploaterad och bjuder på flera trivsamma stopp både på befolkade och obefolkade öar, holmar och kobbar. Dessutom finns en väl utbyggd service för dig som reser längs vattnet. Varva kultur och nöjen i Söderhamn med fantastiska naturupplevelser i skärgården.

Sitt säkert om vädret skulle växla

Ett av Sjöräddningssällskapets tips för skärgården är alltid kolla vädret innan du går ut, för den tid du tänkt vara ute, och ifall prognosen kan ändras. Det fungerar fint med någon av de väderappar som finns att ladda ner. Till exempel Sjöräddningssällskapets Kustväder och Sjöfartsverkets ViVa, som ger observation av väder, vind och vattenstånd i nära realtid.


 

Gästhamnar och gästbryggor

I Söderhamns skärgård finner du en fridfull och charmig atmosfär i de lokala gästhamnarna och på gästbryggorna. Det finns 8 gästhamnar och 12 gästbryggor att lägga till vid. Utforska de vackra omgivningarna och upptäck allt som skärgården har att erbjuda, från pittoreska fiskelägen till vackra naturreservat.

I närheten av gästhamnarna finns det gott om aktiviteter att utforska. Från vandringsspår längs med kusten till möjligheter för fiske, bad och båtliv, det finns något för alla smaker och intressen. Så varför inte ta med vännerna och ge er ut på äventyr i Söderhamns skärgård? Oavsett om ni är ute efter avkoppling eller äventyr kommer ni att hitta era egna favoritplatser att utforska och njuta av.

Ta sikte mot Söderhamn och upptäck skärgårdens gömda pärlor tillsammans!
 

Gästhamnar

De avgiftsbelagda gästhamnarna har ett varierat utbud av bränsle, el, vatten, sugtömning av septiktank, dusch, bastu, tvättstuga och wi-fi. 
Gästhamnarna drivs av både kommunen och lokala båtklubbar.

Gästbryggor

Här väljer du bland tolv avgiftsfria gästbryggor i olika lägen. Som standard finns återvinningsstation, miljötoalett och grillplats. Tilläggning långsides, ankare eller boj.


Upptäck Söderhamn på land