Två barn som har skoj i pulkbacken

Sportlov i Söderhamn

Här i Söderhamn hittar du en uppsjö av roliga, vintriga upplevelser att välja mellan, både inne och ute. Njut av aktiva dagar på Hällåsen med skidåkning, skridskor under tak eller kanske naturupplevelser med grillmys. Toppa med 100% bad och mys på familjebadet Aquarena. Här har vi listat massa roliga aktiviteter att upptäcka med familjen för en lyckad sportlovsvecka i Söderhamn.


 

Evenemang på sportlovet

Massor av skojiga evenemang att vara med på!

Sportlovstips på vinteraktiviteter ute i friska luften

Åk skidor i längdspåret eller åk pulka nedför backen. Ta en tur med långfärdsskridskor. Kanske vågar ni ta ett vinterbad? I Söderhamn kan ni göra allt detta och mycket mer. Ut och njut av vintriga aktiviteter och packa med en smarrig matsäck.

En fylld hylla med skridskor för utlåning

Låna utrustning på Fritidsbanken

Fritidsbanken i Söderhamn är centralt belägen och här finns massor av prylar och utrustning att låna. Det bästa: alla kan låna, och allt är gratis. Återbruk av prylar är schysst för miljön. 

Läs mer och se utbud - Fritidsbanken Söderhamn

 

Grillning tillsammans utomhus i vinterlandskap

Laga mat utomhus

Det är spännande att laga mat över öppen eld och mysigt att göra tillsammans, gärna i kombination med en rolig uteaktivitet! Att grilla pinnbröd är kul och gott att äta. Här får du receptet till ca 8 pinnbröd:

4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 3/4 dl vatten

Blanda mjöl, salt, bakpulver och tillsätt vattnet. Arbeta i hop degen. Forma degen till fingertjocka längder och rulla dem runt en pinne. Grilla dem!
 

Roliga och spännande aktiviteter inomhus

Utmana familjen eller vännerna på en bowlingmatch, njut några timmar i biomörkret eller bli pilot för en dag på Flygmuséet. Här har vi listat tips på detta och lite till.