Glada barn ombord på båten ut till badön Enskärsoren

7 barnvänliga favoriter i sommar

Vill ni ut och aktivera er men har dålig koll på utbudet? Eller har ni helt enkelt fått idétorka? Då har ni kommit rätt! Här har vi samlat tips på roliga aktiviteter och barnens favoriter i vår stad. Vilken blir er favorit? 

1. Badtur med båten M/S Moa till Enskärsoren

Njut av Söderhamns skärgård en fin sommardag på båten M/S Moa som tar dig och familjen på en dagstur till Enskärsoren. Här kan ni bada och leka på sandstranden, utforska ön till fots och ta en glass eller lunch på båten.

Dagsturer med båten M/S Moa går under sommaren med flera turer per vecka. Båtresan ut till ön Enskärsoren tar ca 1 1/2 timme.

Bad vid stranden på Enskärsoren

Sol och bad vid stranden på Enskärsoren

 

2. Cykelparken i Mohed

Teknikpark - På aktivitetsplatsen i Mohed hittar du teknikparken. Den består av en flowbana på totalt 400 meter med doseringar, hopp, dropp och härliga sträckor med flera variationer. Du hittar även vid anslutning till banan deras hinderpark som består av olika teknikhinder där du kan bland annat, träna dropp i olika höjder, öva din balans samt hinder för att träna innan du ger dig ut i skogen.

För er som vill cykla lite längre finns fin stigcykling på närliggande Mohed MTB-arena.Här är det till största del naturliga stigar och skogsvägar med variation på terräng och svårighet. Bra skyltat och en härlig hälsingeskog att njuta av.

Läs mer om Moheds MTB-arena och teknikpark

Teknikparken i Mohed är väldigt kul och utmanande aktivitet

Teknikparken i Mohed är en väldigt kul och utmanande aktivitet.

3. Utmana familjen på äventyrsgolf

Utmana familjen på en runda äventyrsgolf i sommar. På Stenö Havsbad och Camping hittar du vår 12-hålsbana som passar alla åldrar. Golfbanan ligger i anslutning till stranden med vacker utsikt över havet. Efter en svettig runda äventyrsgolf passar det utmärkt att svalka sig i havet eller varför inte hugga in på en glass i glasskiosken, här kan man verkligen njuta av sommaren! 

Äventyrsgolfbanan är uppbyggd som en riktig golfbana fast med bara greener. Det finns vattenhinder som man skall ta sig förbi och genvägar att ta sig igenom. Man har 7 slag på sig per bana att sätta bollen i hålet. Den med minst slag/poäng i slutet av banan vinner. Bollar, klubbor och poängblock finns i receptionen.

Äventyrsgolf på Stenö Havsbad och Camping

Äventyrsgolf med havsutsikt

4. Klura på stadsmysteriet

Söderhamns stadsmysterium ”Mysteriet med den listige strömmingsfiskaren” är en utomhusaktivitet för hela familjen och alla generationer. Nysta bland ledtrådar utomhus i stadsmiljö och klura ut mysteriet. Passa samtidigt på att ta en fika - promenad, frisk luft och ny kunskap om staden kommer på köpet!

Hur går det till?
Söderhamns stadsmysterium är förlagd i stadskärnan och tar dig genom gator, parker och torg på jakt efter ledtrådar som du fyller i Mysterie-mallen. Ledtrådarna samlas över en sträcka på några kilometer och tar ungefär en timme. Summera ledtrådarna i slutet och klura ut lösningen, det passar förstås bra över en fika i någon av stadens konditorier eller restauranger. Ta gärna en bild med din smartphone så kan du skryta på Facebook att du klarat mysteriet.

Du löser mysteriet när det passar dig bäst, aktiviteten är inte bunden till någon dag eller tid. Allt som behövs är en penna, nyfikenhet och Mysterie-mallen som säljs på Best Western Hotell, First Hotel Statt, Aidas Café, TeWes, Rådis, Eat & Meet och beach bar Bolivar.

Stadsmysteriet

Mysteriet med den listiga strömmingsfiskaren

5. Upptäck Söderhamns flygmuseum

Ta med hela familjen och gå in på flygmuseet. Bli en Viggen pilot för en timme! Spännande flygäventyr med flygsimulatorn på F15 flygmuseum på Flygstaden. Flyg till valfri plats på jorden. Flyginstruktör sitter med hela flygpasset och hjälper till så man får fullt utbyte av flygturen. Den populära flygsimulatorn behöver bokas minst en månad i förväg för att säkerställa era flygtider här. Önskas andra tider, kontakta Flygmuseet för att byta till andra tillgängliga tider. 

Ta med hela familjen och gå in på flygmuseet. Här finns även en mini-simulator för barn som inte behövs bokas i förväg. Först till kvarn!

Minimi ålder & längd för simulatorn: 15 år & 160 cm. Endast en pilot får plats i kabinen. Medföljande kan vara åskådare och se hur piloten flyger. Fotografering tillåten i hela muséet, även under flygning.

OBS! Vid simulatorflygning får flygare + 1 medföljande fri entré till hela muséet.

Bli pilot för en dag på Söderhamns flygmuseum

Bli pilot för en dag på Söderhamns flygmuseum

6. Stenbacken actionpark

Mitt i Söderhamn finns det en utomhus actionpark med cykelbana, fotbolls/basketplan, skateboardramp. Här passar det bra för en dag full av aktivering! Kanske lär du dig nya trick eller lär känna en ny vän i vår actionpark!

Det är också helt kostnadsfritt!

Stenbacken actionpark

Stenbacken actionpark

7. Discgolf på flygstaden

Discgolf även kallat frisbeegolf är en snabbt växande sport som går ut på att kasta diskar/frisbees i korgar på banor med 9 till 18 hål med så få kast som möjligt. Man kan jämföra sporten med golf fast istället för golfbollar och klubbor så använder man diskar.

När man spelar discgolf så finns det egentligen inga riktiga kläder man måste ha på sig utan det går bra med sköna kläder som man känner sig bekväm i. Discgolf är också en billig sport att börja spela då det enda man egentligen behöver köpa är en disk och en väska att bära disken i.

Ute på Flygstaden är det gratis att spela och banan är tillgänglig så länge grindarna är öppna, dom brukar vara öppna till 22.
Banan är en väldigt fin och omhändertagen 18-hålsbana som har funnits sedan 2001. Läs mer om regler

Discgolf

Discgolf på flygstaden