Viggen flygsimulator
Göra Sport & Motor Motor

Viggen flygsimulator

Bli en Viggen pilot för en timme! Spännande flygäventyr med flygsimulatorn på F15 flygmuseum på Flygstaden. Flyg till valfri plats på jorden. Flyginstruktör sitter med hela flygpasset och hjälper till så man får fullt utbyte av flygturen.

Dela på en timme för två personer och få två kortare "prova på flygpass" på totalt 30 min.

I den totala flygtiden, på en timme, ingår 8-10 minuters utbildning för att kunna hantera instrumenten och reglagen i kabinen. Utbildningen genomförs av instruktörer som i de flesta fall är f.d. flygförare som utbildat flygvapnets piloter i att flyga AJ37 Viggen.

Den populära flygsimulatorn behöver bokas minst en månad i förväg för att säkerställa era flygtider här. Önskas andra tider, kontakta Flygmuseet för att byta till andra tillgängliga tider.

Ta med hela familjen och gå in på flygmuseet. Här finns även en mini-simulator för barn som inte behövs bokas i förväg. Först till kvart!

Minimi ålder & längd för simulatorn: 15 år & 160 cm. Endast en pilot får plats i kabinen. Medföljande kan vara åskådare och se hur piloten flyger. Fotografering tillåten i hela muséet, även under flygning.

OBS! Vid simulatorflygning får flygare + 1 medföljande fri entré till hela muséet.

Välkommen!