Längdskidåkning i fina spår och soligt vinterväder

Längdskidåkning

Vässa formen med skidåkning i vinter! I Söderhamns kommun finns fina skidspår, allt från krävande utmaningar till lättare slingor i härlig natur.
Aktuell spårstatus hittar du på skidspår.se


Hällåsen och Hällmyra

På Hällåsen/Hällmyra finns 10 km preparerade spår med elljus under vintersäsongen. Det är spår i vacker natur och nära till fritidsanläggning med familjebadet Aquarena. En snörik vinter finns välpreparerade skidspår i skiftande svårighetsgrader. Utmana dig i den tuffa Anders Södergrenslingan eller om du vill ta det lite lugnt finns det många skidspår att välja på här. 

Vid Hällmyra skidstadion finns även en skidlekplats med teknikbacke där alla kan träna sin färdigheter i utförsåkning eller ha roligt med pulkåkning. Här finns också grillar och bänkar. I anslutning till skidspåren på Hällåsen finns familjebadet Aquarena där gym, dusch, simbassäng, bastu och relax finns att tillgå.

9,6 km elljus Södergrenslingan
5,0 km, elljus
2,5 km, elljus
1,7 km, elljus

Stugsundsudden

Ett mycket enkelt skidspår utan backar. Det finns soffor, bord, grillplats och om det är mycket snö även en liten pulkbacke. När det är dåligt med snö finns här ett kortare skidspår i konstsnö.

Trönö

Elljusspår: 1,7 och 2,7 km. Vallabod och omklädningsrum finns att tillgå dagtid kl. 07.00-16.00 under veckorna. Omklädningsrummen är även öppna vid träningar. Frivillig spåravgift, inbetalningskort finns i skidstugan
Övrigt: Det är tillåtet att ta med kopplad hund i dessa spår.
Upplysningar: 070-3343625.

Bergvik

Skidanläggning med elljusspår på 1,5, 2,5 oh 5 km.
Belysningen tänds manuellt med knapp vid skidstugan och lyser fram till kl. 21:00 alla dagar i veckan. Vallabod finns att tillgå, dock ej öppen alla dagar.
Spåren sköts av: IFK Bergvik, 0270-42 44 38 (Kansliet)

Norrala

Elljusspår på 1,7 och 3 km. Vallabod samt omklädningsrum finns att tillgå.
Upplysningar: 0270-30328, Norrala IF.

Söderala

Skidanläggning med elljusspår på 2 km vid skjutbanan i Valla. Belysningen tänds med knapp/timer, för 2 timmar åt gången, timern sitter på en elstolpe vid spårstarten. Upplysningar: 0270-28 80 70, Söderala IK

Hömyra, Ljusne

Vid denna anläggning finns: Elljusspår: 1,6 och 2,5 km. Dagspår: 5 km. Vallabod samt omklädningsrum finns att tillgå
Kontakt: 0270-677 71
Adress : Hömyra 820 20 Ljusne

Vallvik

Skidanläggning med elljusspår på 3,8 km. Möjlighet till omklädning i skidstugan. Det finns även två vindskydd efter spåret. Upplysningar: 0270-692 08, Vallviks IK.

 

Fina längdskidspår i skogsmiljö

Aktuell spårstatus

Tänk på att det kan vara bra att ringa den aktuella anläggningen innan för att vara säkra på att spåren är uppkörda och belysning finns att tillgå, eller se aktuell spårstatus på skidspår.se. Där finns både status och rapporter för spåren.

>> skidspår.se


Upptäck mer