Julstämning med lysande rådjur i Rådhusparken

Jul och nyår i Söderhamn

Söderhamn är en mysig plats att uppleva innan och under julen. Julmarknader och konserter sätter stämningen inför jul och nyår. Det doftar gott av glögg och pepparkaka. Och i varje fönster gnistrar och glimmar det av juldekorationer. Vi har samlat tips på julmarknader, evenemang och aktiviteter att göra under julledigheten.


Julens aktiviteter och konserter

Här har vi samlat en mängd julmarknader och aktiviteter som anordnas i jul och juletid. Ta del av hantverk och hemslöjd, hembakat bröd, lokal mat och dryck. Ofta är stämningen och atmosfären något extra, att vandra omkring bland levande eldar och mysiga marknadsstånd. Hitta unika julklappar och det fina julpyntet till hemmet. En julkonsert kan var ett mycket stämningsfullt och vackert sätt att möta julen på, njuta av musiken, stämningen och julkänslan. Fira in det nya året på Rådhustorget. 

Jullov - Tips på aktiviteter

Tid över för annat än julstök under julledigheten? I Söderhamn finns flera aktiviteter - både om du vill landa eller ta fart!

Ett barn i badrock vid strand med en röd rosett i bildens hörn

Ge bort Söderhamn i Julklapp

Här i Söderhamn möter Hälsingland havet och erbjuder smaker och upplevelser för såväl stora som små.
Köp en upplevelserik julklapp och lägg under granen – skapa minnen tillsammans som kan bestå.

Till julklappstipsen >>

En glad kvinna som ska åka längdskidor

Vinter i Söderhamn

Sommarstaden Söderhamn har även massor av vintergnistrande möjligheter under den kallare årstiden. Här samlar vi inspiration till dig som tar dig ut på egen hand, med egen eller lånad utrustning. Här kommer några av de bästa tipsen för fantastiska upplevelser i Söderhamn vintertid.

Till vintertipsen >>