Växbo Kvarn och Trolldalen
Göra Natur & Fritid Barnaktivitet

Växbo Kvarn och Trolldalen

Familjedag i magiska Trolldalen/Växbo kvarn, Bollnäs. Utgå från Söderhamn och ta del av hela Hälsingland. I den mysiga lilla byn Växbo ligger den gamla kvarnen och de röda gamla byggnaderna vackert intill kvarndammen. En mycket idyllisk miljö att njuta av. För barnen finns lekplatsen Kvarnleken.

Genuin kvarnmiljö med idylliska byggnader och en liten kvarndamm. Gamla linberedningsverk med fabriksförsäljning i närheten.

Här finns också Trolldalen, en vacker liten dalgång med små timmerhus och linberedningsverk. Här får du uppleva hur man bearbetade linet förr i tiden. Vattenhjulen vid skäkten och linklappen rullar igång vid visningar. Strosa runt i de natursköna omgivningarna och titta in i Växbo Bageri med bröd från de egna stenhällarna. Fikabröd av hög kvalitet serveras i den mysiga stugan eller på uteserveringen.

På promenadavstånd ligger Växbo Lin, ett av Sveriges få kvarvarande linneväverier. Se pågående produktion, upplev linet nu och då samt fynda i den välsorterade fabriksbutiken. Fabriksvisning dagligen under juli månad.