Barn på väg ut till ön Enskär med båt
Skärgårdsstugor på Enskär
Skärgårdsstugor på Enskär
Skärgårdsstugor på Enskär
Skärgårdsstugor på Enskär
Skärgårdsstugor på Enskär
Skärgårdsstugor på Enskär
Skärgårdsstugor på Enskär
Bo Stugor och Privat boende Stugby

Skärgårdsstugor på Enskär

Enskär är en pärla i mellersta delen av skärgården med barnvänliga sandstränder. Ön lockar både badsugna till dagsutflykter och barnfamiljer som vill njuta av skärgårdslivet i hyrstuga.

Skärgårdsstugorna på Enskär är anslutna till STF, Svenska turistföreningen och bokas online via svenskaturistforeningen.se. Klicka på länken webbsida under kontaktinformation.

Till Enskär är det nästan alltid lätt att ta sig med båt. Färdvägen dit är mestadels inomskärs och relativt skyddad från sjögång.

De tre stugorna ligger på öns västra sida invid en liten sandstrand. Här finns även en välbesökt gästbrygga, grillplatser, sopsortering och miljötoaletter. I stugorna finns el indraget, vilket innebär att standarden är något högre än i stugorna på Storjungfrun och Klacksörarna. Enskärsstugorna har belysning, spishäll med ugn, mikrovågsugn och kaffebryggare. I servicebyggnaden finns vedeldad bastu, miljötoalett och en tempererad dusch.
Obs! Dricksvatten medtages.

Upplev Enskär
Det som präglar Enskär är främst de fina sandstränderna. Hit har båtfolket sökt sig i alla tider för att sola och bada. På Enskär finns ett 30-tal fritidshus varav 15 ligger invid den gamla hamnen på västra sidan av ön. Befolkningen utgjordes förr i tiden främst av fiskare, men i dagsläget har detta övergått till enbart sommarboende.

Bra stigar finns runt stora delar av ön och på den östra sidan, mot det öppna havet, väntar fina långgrunda sandstränder. För den som inte är rädd att bli blöt om fötterna går det även bra att vada över till ön Korsmäss eller till Enskärsoren där Söderhamns Motorsällskap (SMS) har sin ytterförläggning. Till Enskärsoren gör turbåten M/S Moa dagsturer med badgäster från Söderhamn och har enklare servering, fika och glass ombord.