Instructions for a Teenage Armageddon
Datum: 18 oktober

Instructions for a Teenage Armageddon

Göra Evenemang Mässor & Utställningar Film & Teater

Fr. 50

Internationellt, Teater

Prisinformation

Vuxen 150 kr / Scenpass 100 kr / Ungdom och student 50 kr / www.riksteatern.se/soderhamn / Överblivna biljetter i entrén 30 minuter innan föreställning.

Beskrivning

En berörande och vansinnigt rolig coming-of-age story.
Efter utsålda hus i London – nu kommer den drastiska monologen i en svensk översättning och iscensättning. En berörande, rapp och vansinnigt rolig coming-of-age story om en tjej som trots allt tog sig igenom sina stormiga tonår. Vi får följa Eileen från tretton till sjutton års ålder, genom sin omtumlande metamorfos. En resa som navigerar i hur sorg och trauma kan sätta sina spår, om ensamheten och ilskan som tar över. Om att förlora sitt fotfäste, om kärlek, sex och nya oönskade familjemedlemmar.

Eileen är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Katastrofen skickar henne in i en tid av tuffa, nästan osannolikt brutala händelser. Hur tar vi oss genom det kaos som tonåren kan vara? Hur är det ens möjligt, hur orkar vi, och framför allt - hur påverkar det de människor vi blir? Med en stor portion svart humor beskriver Eileen sin familj, kompisar, och möjliga kärleksobjekt för publiken. Scouterna finns också med på ett hörn.

Den lovordade texten är skriven av den unga brittiska dramatikern Rosie Day. I denna svenska uppsättning får vi se Alexandra Nordberg (bland annat Netflix-serien Kärlek & Anarki) i rollen som Eileen.

Föreställningslängd: 1 tim 15 min
På riksteaterturné hösten 2024.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Fredag 18 oktober 19:00 - 20:15 Söderhamns Teater