Söderhamn/Växhuset, STF Vandrarhem
Söderhamn/Växhuset, STF Vandrarhem
Söderhamn/Växhuset, STF Vandrarhem
Söderhamn/Växhuset, STF Vandrarhem
Bo Hotell, B&B, Vandrarhem & Camping Vandrarhem

Söderhamn/Växhuset, STF Vandrarhem

Välkommen till Växhuset - ett ekologiskt centrum i Mobodarne.

Här bor ni i Tolvan - vårt tolvkantiga vandrarhem där vi erbjuder våningssängar i hyttstora rum eller i vår lilla stuga Kärleksnästet. På Växhuset är det de miljökloka husen, trädgården och helhetstänkandet som inspirerar.

Vi garanterar gröna drömmar!

Vandrarhemmet Tolvan har två fyrbäddshytter och fem tvåbäddshytter som tillsammans inrymmer boende för 18 personer. Standarden är enkel med gemensam dusch och toalett. Varför byggde vi ett hus med tolv kanter? Framförallt för att den nästan runda formen ger energimässiga fördelar. Med en eldstad i mitten av byggnaden värmer man lätt hela huset.

Dessutom finns den lilla stugan Kärleksnästet som passar för en till två personer (dubbelsäng, 120cm). Stugan står vid Edesjön med egen brygga i lite avskilt läge ca 300 meter från kursgården. Här finns det solel, men vatten får hämtas vid kursgården. En solvärmd dusch och utedass finns 200 meter från stugan.

Naturen här i Södra Norrland präglas av stora skogar, myrar, vattendrag och mjuka, av inlandsisen formade, berg och dalar. Ekocentrum ligger vid Edesjön, en liten skogssjö, med gott om fisk och vatten som inbjuder till ett dopp. Här kan du låna en eka eller en kanot och ett metspö och helt ostört lura på en abborre i en vik eller bara ta en roddtur i kvällssolen. Utmed Edesjön har vi anlagt en miljö- och naturstig. Om du tar dig upp till Djupdalsberget kan du stanna till i Trollgrottan och från toppen har du en milsvid utsikt över Ljusnans dalgång. Om du går ensam finns chansen att stöta på älg, rådjur... eller till och med en björn!