Publiken och scenen på evenemanget School´s Out. En i publiken avbildar ett hjärta med händerna.

Tipsa om ditt evenemang

Här kan du som arrangör kostnadsfritt lägga in ditt evenemang i vårt kalendarium som visar Söderhamns utbud.


Att tänka på

Nedan har vi listat vad som är viktigt att tänka på innan du skickar in ett evenemang till oss. Ta gärna tiden och läs igenom för att undvika att ditt evenemang inte publiceras för att innehållet är inte fullständigt.

Vilka evenemang får synas?

Vi granskar alla inkomna evenemang innan publicering och förbe­håller oss rätten att bedöma vad som är intressant för allmänheten och vad som kommer med i kalendariet, samt rätten att göra justeringar i texten innan publicering sker.

När ditt evenemang är godkänt kommer evenemanget att synas i vårt kalendarium på visitsoderhamn.se. Har ni ett evenemang som är intressant för en internationell målgrupp, kan du skicka in en engelsk översättning för evenemanget till vår e-post

Följande bedömningskriterier gäller för vilka evenemang som får synlighet:

 • Ett evenemang som publiceras i Visit Söderhamns evenemangskalender vänder sig till och marknadsförs av arrangör till både besökare och lokalbor.
 • Evenemanget ska vara öppet för allmänheten och ej kräva medlemskap.
 • Ett evenemang arrangeras kortvarigt och tidsbegränsat, men kan återkomma vid flera tillfällen.
Textinnehåll
 • Rubrik
  Sätt en rubrik som skapar nyfikenhet för besökaren (skriv ej rubriker bara med versaler). Det ska finnas en anledning till att man ska klicka vidare för att läsa mer.

 • Viktigaste först
  Börja med det viktigaste först. Börja med att lägga in det mest relevanta om evenemanget i ingressen. Då är störst chans att fånga besökarens intresse för just ditt evenemang. Ingressen får innehålla max 260 tecken. Viktigt att tänka på också är att inte skriva i "vi"-form.

 • Undvik förkortningar
  Skriv ut hela ordet/frasen istället, använd ej exempelvis ”bl.a.” eller ”t.ex.”. När man skriver med förkortningar så stör det läsrytmen. Hela ord gör texten tillgänglighetsanpassad för alla.
   
 • Rättstavat?
  Innan du skickar in ditt evenemang, kolla en extra gång så att stavningen är rätt. 
Uppladdning av bild
 • Bild
  En bild säger mer än tusen ord, för att publicera är det krav på minst en bild. Se till att bilden är relevant för evenemanget och har en bra upplösning. Måtten för bra visning av bilden är 2000 x 1125 pixlar (16:9) och får vara max 4 MB. Undvik text i bild, loggor och affischer.
   
 • Rättighet att använda bilden?
  Du måste ha rätt att använda bilden du lägger upp tillsammans med evenemanget. Det är du som arrangör som ansvarar för att du har rätt att använda bilden. Det är därför viktigt att du skriver in copyright/fotografens namn efter att ha laddat upp bilden. Finns inte rättigheterna för användandet av bilden riskerar du (arrangören) kostsamma påföljder.
Annat viktigt att tänka på
 • Ändrat eller inställt evenemang?
  Det är viktigt att du som arrangör meddelar oss så att vi kan ändra informationen.
   
 • Namn på arena
  Är ditt evenemang på en arena? Använd rullningslisten vid arena. Om arenan ej finns med - Lägg då in namnet på arenan före besöksadressen så att besökaren enkelt hittar.
   
 • Är evenemanget vid flera tillfällen?
  Om ditt evenemang är på samma ort men vid flera tillfällen rekommenderas det att du lägger till återkommande tillfällen under rubriken "När är evenemanget?" istället för att skicka in samma evenemang flera gånger med olika datum. Då kan evenemanget visas i sin helhet med flera tillfällen. Tänk också på att kryssa i vilka dagar evenemanget är.

Type of event

Please add event name
Emojis and text that is not allowed will be removed
Please add event introduction
Emojis and text that is not allowed will be removed

Facts


Contact info

Please provide a valid address.
Please provide a valid postal code.
Please provide a valid city.

Image(s)

Please provide one or multiple images.
Total image upload size: 0kb


When and where is the event?

Reccurring days
Date Start time End time Duration Recurring Arena Action

Please add dates for your eventAvaiability


Internal info

Max 500 characters

There is some errors. Please fix them and try again