29 Mar Söderhamns Teater

Teater - Det passar sig inte

Evenemang Mässor & Utställningar Film & Teater

Fr. 100 kr

En lustfylld uppläxning om konsten att leva rätt. I en vibrerande samtid av lagstadgat samtycke och bristande vandel, kan vi lära oss något av dåtidens syn på rätt och fel i sällskapslivet?

Prisinformation

Vuxen 250 kr / Scenpass 200 kr / Ungdom och student 100 kr / www.riksteatern.se/soderhamn / Överblivna biljetter i entrén 30 minuter innan föreställning.

Beskrivning

Våren 2023 sätter Folkteatern Gävleborg upp etikettsboken Det passar sig inte från 1886 i ett allkonstverk inspirerad av revy, samtidspolitik, Monty Python och Roy Andersson. En lika drastisk som humoristisk helafton där vi matas med sociala regelverk genom högtidlig musik, svettiga danser, snörda kostymer och bländande ljus.

Det passar sig inte vill undersöka mänskliga drivkrafter som fåfänga, makt och bestraffning. Vårt trängande behov av underordning, förakt och revolt men också om sårbarhet, intimitet och omsorg. Och om kraften i att misslyckas som möjlig lösning och frigörelse. Föreställningen ställer också frågan om vad konsekvensen blir av ett regelbrott. Med döden som insats vill föreställningen syna samtidens vurm för nykonservativa ideal och arvet från det sena 1800-talets svenska samhällsutveckling.

Det passar sig inte ställer vår egen inre pekpinne i relation till ständigt föränderliga sociala regelverk. Är det konsten att stå ut med andra eller konsten att stå ut med sig själv som står på spel? Att använda rätt bestick vid middagsbjudningen, ej snyta sig i bordsduken och skriva tackkort till värdinnan tillhör givetvis det självklara i sällskapslivet. Eller?

Datum (<% occasionResult.length %>)

29 mars 19:00 - 20:35
30 mars 19:00 - 20:35
1 april 19:00 - 20:35