Maria Rydqvist

Landslagsstjärna längtar till SM-veckan i Söderhamn

Nyligen var landslagsstjärnan Maria Rydqvist i Söderhamn för att testa längdåkarnas SM-banor, köra ett träningspass med allmänheten och föreläsa på teatern under temat idrott, kvinnor och manligt ledarskap. - Söderhamn gav mig ett positivt intryck! Det är roligt att nya SM-arenor och banor sätts på Sverige-kartan. Jag längtar tillbaka, säger Älvdalens stolthet.

Vilket intryck har du fått av Söderhamn när du varit där?
Mitt första intryck av Söderhamn är att man är väldigt taggade inför SM-veckan och vill göra det här till ett bra arrangemang. Söderhamn är en trevlig liten stad och tämligen anonym som tävlingsort för längdskidor. Därför ska det bli extra roligt att få sätta tänderna i de nya banorna och en ny tävlingsarena. Det är roligt att nya SM-arenor och banor sätts på kartan.
 
Hur tycker du förutsättningarna är för träning i Söderhamn med omnejd?
Av det lilla jag sett verkar förutsättningarna jättebra. Små avstånd och smidigt att ta sig mellan centrum och tävlingsarena.
 
Kommentar till SM-banorna?
Det ser ut att bli väldigt fina banor och bra bredd runt stadionområdet.
 
Vad betyder vinterns SM-vecka för dig?
SM-veckan betyder mycket. Det är en höjdpunkt på säsongen och ett av väldigt få tillfällen där stora delar av skid-Sverige samlas under vintern. SM har starka traditioner med bra status och det är också då man får största chansen att visa upp sig på ett bra sätt för sin klubb och hemadress.