Anders Södergren

Kom i SM-form med Anders Södergren

Anders Södergren utmanar alla söderhamnare och föreningar att komma i SM-form tillsammans!

Söderhamns OK har tacksamt tagit emot värdskapet och ansvaret för att organisera kampanjen Kom i SM-form med Anders Södergren.

- Det är bara att snöra på sig joggingskorna! Söderhamns OK står som föreningsansvarig i min utmaning. Vi hälsar alla välkomna till SOK:s klubbstuga tisdagar och torsdagar från klockan 18,00, berättade Anders Södergren. Själv kommer Anders att medverka på plats i Söderhamn vid ett par tillfällen innan SM-veckan invigs i slutet av januari.
- Mitt första besök blir söndag 16 oktober. Då hoppas jag på stor uppslutning här uppe på Hällåsen. Det blir ett motionspass som alla kan delta i, lovar Anders Södergren som under sin storhetstid ansågs vara den skidåkare som tränade mest och bäst i världen.

Styrelseledamoten i SOK Anna-Karin Eklund säger:
- Vi i SOK har redan en träningsverksamhet dit många motionärer ansluter på tisdags- och torsdagskvällarna. Så det här blir en positiv utveckling av vår redan beprövade aktivitet. Jag vill påpeka att träningarna inte kräver orienteringskunskaper. Man behöver inte kunna karta och kompass och behöver inte alls vara intresserad av att jaga skärmar i skogen. De här passen kör vi valfritt och gärna tillsammans i grupper utifrån var och ens förutsättningar.
- Vi går, lunkar och löper och har social samvaro efteråt. SOK ombesörjer att det finns ledare som kan ta hand om de olika grupperna. Efter genomfört pass antecknar sig deltagarna själva i en närvarobok som ligger i SOK:s klubbstuga där det också finns goda omklädningsmöjligheter med dusch och bastu.

- Jag känner mig trygg med SOK som samarbetspartner och skulle bli glad om vi gemensamt här i Söderhamn kan bygga upp konditionen och styrkan till SM. Det skulle kännas gott i mitt hjärta och vara ett skönt steg i det folkhälsoarbete som bedrivs i kommunen, säger Anders Södergren som till vardags jobbar som sponsorcoach åt Svenska Skidförbundets längdlandslag.

Öppen träning

Söderhamns Orienteringsklubb (SOK) antar utmaningen! Öppen träning: gå, lunka, löp för alla åldrar & nivåer, tisdag & torsdag kl 18 vid klubbstugan på Hällåsen. Du som loggar minst en träning/vecka blir uppmärksammad under SM.

Vill din förening vara med?

SOK utmanar övriga föreningar! Erbjud minst en ledarledd aktivitet/vecka, gratis och öppen för alla. Alla som loggar minst en träning i veckan blir uppmärksammade under SM-veckan.
Föreningar som vill vara med, kontakta [email protected], 0270 – 756 78.