Hällrace 100 logotype med datum
Datum: 10 Maj

Hällrace 100

Göra Evenemang Idrott & Tävlingar Tävlingar

Fr. 600

Välkomna till Söderhamn och Hällmyra Arena den 10-11 maj för springa genom försommarnatten i den första upplagan av Hällrace 100, som består av tre olika ultralopp, 100 km med start kl 20:00, 80 km (50 miles) med start kl 22:00 km och 50 km med start kl 00:00.

Prisinformation

Pris: 50 km/50 miles 600 kr, 100 km 800 kr. Alla intäkter går tillbaka till underhåll och utveckling av friluftsområdet och lokalerna på Hällmyra.

Kontaktinformation

Beskrivning

Hällrace 100 är främst ett lopp där vi betonar enkelhet, social gemenskap och naturupplevelser och äventyret i att springa långt, framför hastighet och prestation. Vi vill att deltagarna ska få uppleva att vara ute och springa många timmar tillsammans med andra och ta sig fram genom olika typer av terräng och få tillfälle springa lite längre än vad de gjort tidigare. Vi vill helt enkelt förmedla glädjen i utmaningen och upplevelsen med ultra och traillöpning. Såklart finns det tillfälle för de som är erfarna ultralöpare att tävla, men loppets anda är att det här är en utmaning vi upplever tillsammans.

Banan består av en 10 km slinga med elljusspår, skogsstigar av varierande svårighetsgrad, skogsväg och grusväg. Banan är bitvis ganska teknisk och kommer vara relativt krävande att springa i mörker. Preliminärt kommer det vara ca 170 höjdmeter per varv, men mer exakta uppgifter kommer senare.

Det kommer lägga ut en GPX-fil över banan ca en vecka före start. Banan kommer markeras med orangea flaggor med reflexer på och kompletteras med snitslar. Flaggorna sticks ner i marken.
Varvning sker vid starten där deltagare har möjlighet ha ett eget tält på området nära starten med egen energi, vätska, ombyte mm. Toaletter, omklädningsrum, bastu och värmestuga finns i anslutning till starten.

Vatten, saft, och diverse frukt, samt varm soppa kommer tillhandahållas vissa tider. Övrigt får deltagare ha med sig själva.

Tidtagning sker med hjälp av orienteringspinne som varje deltagare själv har ansvar för att registrera vid varje varvning. Det kommer finnas en skärm där respektive deltagares varv och sträcka kommer att synas.

Starttider
Starten för 100 km går den 10 maj 2024 kl 20:00
Starten för 80 km går 10 maj 22.00
Starten 50 km går 11 maj 00:00, alltså fyra timmar efter första start.

Regler
Maxtiden är 18 timmar för 100 km, 16 timmar för 80 km och 14 timmar för 50 km.
Det betyder att deltagare behöver komma i mål före kl 14 den 11 maj för att fullfölja loppet. Repet för sista varvet kommer att dras kl 12:30.

Deltagare på som är anmäld till längre sträcka, kan kliva av vid 50 km eller 80 km och få räkna den sträckan som fullföljd. Om deltagare bryter vid annan sträcka räknas det som DNF.

Obligatorisk utrustning och säkerhet
En smartphone med mobilnummer till tävlingsledningen inlagda, samt en elastisk linda för ev. stukningar och större sårskador. Varje deltagare ska dessutom ha pannlampa, väl synliga reflexer och en räddningsfilt fr.o.m. mörkrets inbrott.

Deltagande sker på egen risk och varje deltagare har ansvar för att bedöma sin egen kapacitet och sitt hälsotillstånd. Vi är en liten organisation och har svårt att hämta någon deltagare i skogen.

All nedskräpning är förbjuden, delar av loppet går genom ett naturreservat.

Efter 60 km har man rätt att ha en pacer (stödlöpare) som ska anmäla sig och få en pacer-nummerlapp att ha på sig. Varje löpare får ha en pacer i taget och man kan ha olika pacers för olika varv.

Pris: 50 km/50 miles 600 kr, 100 km 800 kr. Alla intäkter går tillbaka till underhåll och utveckling av friluftsområdet och lokalerna på Hällmyra.

Alla som deltar får t-shirt och finishers får medalj. Anmäl senast 26/4 för att få t-shirt

Anmälan till
[email protected]
Ange namn, email, mobilnummer, födelsedatum, förening, sträcka. T-shirt storlek (Dam/Herr S, M, L, XL).

Inbetalning till PG: 710250-2
Swish: 123 146 58 63
Märk inbetalningen med ditt namn
Loppet arrangeras på Hällmyra Arena av Söderhamns Skärgårds Multisportförening, Söderhamns Skidkamrater och Hälsinglands Multisport
Loppet registeras på http://www.ultra-marathon.org
http://statistik.d-u-v.org

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

Datum Tid Arena/Plats
Fredag 10 Maj 20:00 - 00:00