Charlotte Kalla

Charlotte Kallas intryck av Söderhamn

Skiddrottningen Charlotte Kalla har varit i Söderhamn och känt på SM-pulsen. Och hon är positiv till det hon upplevde både i träningsmiljön och staden med omnejd. - Mitt intryck är att Söderhamn är en mysig småstad med många pärlor!

Hur tycker du förutsättningarna är för träning i Söderhamn med omnejd?
- Tack vare Lars Ljungs lokalkännedom fick jag stor hjälp att hitta runt Kungsgårdsrundan på skejtskidor och han var även med och guidade på löpning, delvis på SM banorna. Rullskidåkningen var fantastisk fin en septemberdag med sensommarkänsla och det var knappt trafik ute på vägarna. Mysigt och lantligt! Löpterrängen erbjöd också till stor variation med skidspåren som bas och att få ta sig obanat över klipphällar och njuta av utsikten längs med stigarna vid havet.
Kommentar till SM-banorna?
-  Det ska bli spännande att ta sig an stigningarna och läckert att använda arenan som start/målområde. Det kan nog ge arrangemanget en fin inramning och en bra stämning.
Hittat någon favoritplats i Söderhamn?
- Månses Design och café (supergod mat!) och så utsikten över stan med en solnedgång som inramning från tornet/borgen.
Vad betyder vinterns SM-vecka för dig?
- Ett led i min träning inför vinterns stora mål som är VM i Lahti. Och ett tillfälle att umgås med mina härliga klubbkamrater i Piteå Elit.