Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Vacker grönska i Söderhamn

Adress: Söderhamn Datum: Fredag 14 sep 2018 - måndag 15 okt 2018 Visa karta

Adress: Söderhamn

Gör en vandring i Söderhamns gröna uterum.

Söderhamn beskrivs ibland som en grönskande oas med omfattande parkanläggningar, blomarrangemang och annan växtlighet. Dessa gröna uterum har också gjort staden berömd och omtalad, det gäller särskilt Källparken som är Söderhamns paradpark nummer ett. Här kan du njuta av en överdådig blomsterprakt och botanisera i timmar.

Namnet har sitt ursprung från sekelskiftet, då delar av stadens befolkning hämtade sitt vatten vid Uhr's källa, som finns i den norra delen av parken.

När parken planerades om och fick ett nytt utseende blev den också en demonstrationspark. På en planteringsyta om cirka 330 m² återfinns samtliga blommor som finns utplanterade runt om i staden.
Cirka 9.000 ettåriga sommarblommor visar upp sin skönhet och färgprakt i noga kombinerade arrangemang. Alla växter bär dessutom sin egen namnskylt med stolthet.

De dignande blomsterrabatterna inramas av gröna gräsytor med flera gamla vackra parkträd, till exempel skogslönn (Acer platanoides), bok (Fagus silvatica) och skogslind (Tilia cordata). Liten stefandra (Stefandra incisa) växer som ett marktäcke, inramar och skiljer parken från gatan.

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
22 Sep
Lördag 22 sep 2018 Söderhamn
23 Sep
Söndag 23 sep 2018 Söderhamn
24 Sep
Måndag 24 sep 2018 Söderhamn
25 Sep
Tisdag 25 sep 2018 Söderhamn

Om denna aktivitet