Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Skidspår Hällåsen

Adress: Hällmyra motionsanläggning, Flygvägen, 826 00 Söderhamn Datum: Onsdag 15 nov 2017 - söndag 15 apr 2018 Visa karta

Adress: Hällmyra motionsanläggning, Flygvägen, 826 00 Söderhamn

Vässa formen i våra fina SM-veckan skidspår! På Skidspår.se finns aktuell spårstatus, http://www.skidspar.se/gavleborg/soderhamn

Nydragna spår för klassiskt och skate på SM banan 3,75 km med konstsnö, åkriktning medsols.
Parkeringar, ovanför SOK- stugan och vid bron över flygvägen.

Anders Södergren; Söderhamns stolthet i skidvärlden älskar Hällmyra-terrängen och de omväxlande banorna vid Hällmyra/Hällåsen.Att åka skidor i Söderhamn är att åka i OS-mästaren Södergrens spår.

Motionsanläggning ligger i direkt anslutning till Hällåsens fritidsanläggning. Spårsystemet går via en bro över Flygvägen och löper sedan i olika slingor öster om Hällåsens bandyplan och är elbelyst.
På Hällmyra/Hällåsen finns upp till 1 mil långa elljusspår och miltals med stigar i natursköna miljöer. En snörik vinter finns välpreparerade skidspår i skiftande svårighetsgrad. Spåren prepareras så gott som dagligen vintertid när det snöat.

Den längsta banan, 9,6 km, är relativt krävande och kallas för Södergrenslingan.
Naturligtvis finns det lättare alternativ på Hällåsen-Hällmyraområdet med slingor som passar alla skidåkare, gammal som ung.

Hällmyra/Hällåsens elljusspår:
1,7 km
2,5 km
5,0 km,
8,5 km
10 km - Hällåsenspåret

Belysningen släcks kl. 21.30.

Vallabod samt omklädningsrum med dusch och bastu finns öppet varje dag för damer och herrar på Hällmyra. För den som vill starta på Hällåsen är det lämpligt att byta om i Aquarena där gym, dusch, simbassäng, bastu och relax finns att tillgå.

Vid Hällmyra skidstadion finns även en skidlekplats med teknikbacke där alla kan träna sin färdigheter i utförsåkning. Vid bandyplan på Hällåsensidan finns också en barn pulkbacke för lek och skoj!

Skidor med hund; se kommunens hemsida - elljusspår.

Sommartid används anläggningen för olika motionsaktiviteter där allt fler passar på att cykla mountainbike i bansystemet.

Show more

Tillfällen

Datum Plats    
15 Nov
Onsdag 15 nov 2017 Hällåsen, Söderhamn
16 Nov
Torsdag 16 nov 2017 Hällåsen, Söderhamn
17 Nov
Fredag 17 nov 2017 Hällåsen, Söderhamn
18 Nov
Lördag 18 nov 2017 Hällåsen, Söderhamn

Om denna aktivitet