Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Tönnfors put-and-take damm

Adress: Västby 839, 82392 Holmsveden Datum: Fredag 14 sep 2018 - tisdag 31 dec 2019 Visa karta

Adress: Västby 839, 82392 Holmsveden

Förutom fiskevatten som ingår i fiskevårdsföreningar så finns det några privatägda put-and-take vatten. Ett sådant finns i sydvästra delen av kommunen mellan Holmsveden och Stråtjära, där put-and-take dammen ingår i ett dammsystem som har källan i Tönsen och går igenom Draggan innan det kommer in till gården, med utlopp i Näsfjärden.

Detta put-and-take vatten finns på gården Tönnfors Fiskodling som driver upp huvudsakligen regnbågslax som planteras ut i put-and-take dammen.

Tönnfors Fiskodling finns mellan Holmsveden och Stråtjära ut i skogen och det finns skyltar från Holmsveden-Bergvik vägen samt väg 83.

Dammen är lätt tillgänglig och en grillplats, rök och picnicställe samt WC finns för fiskarens behov. Dammen är öppen året runt och välkomnar pimpelfiske under vintertiden. Förutom regnbågslax av varierande storlekar finns det även brax, mört, gädda och någon abborre i dammen. Området är även känt för att ha haft Sveriges ålrekord i 1982.

Gården erbjuder även boende i form av en vinterbonad stuga med utsikt över dammen och Näsfjärden. Det går att hyra båt och cyklar på gården om man vill utforska området. Det finns en gammal kanotled från Näsfjärden och gården ligger bara 4 km iväg från början av Sagbergs vandringsled.

Besökarna får gärna kontakta gården innan besök.

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
24 Sep
Måndag 24 sep 2018 Holmsveden
25 Sep
Tisdag 25 sep 2018 Holmsveden
26 Sep
Onsdag 26 sep 2018 Holmsveden
27 Sep
Torsdag 27 sep 2018 Holmsveden

Om denna aktivitet