Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Söderhamns Skatepark på Norr

Adress: Tallvägen 22 Söderhamn Datum: Fredag 14 sep 2018 - söndag 30 sep 2018 Visa karta

Adress: Tallvägen 22 Söderhamn

Söderhamns nya skatepark på Norr i den nya allaktivitets/spontanidrottsplatsen.

Söderhamns nya skatepark på Norr uppfördes under 2016 med stöd från Riksidrottsförbundets Idrottslyftet och Söderhamns Kommun. Parken är vad vi från föreningen vill kalla en semiprofessionellt byggd skatepark, då det är en av fåtal "riktiga" betongparker i Sverige som uppförts av en förening själva.

Parken är på strax över 1000 kvadratmeter med slät asfalt som åkyta och ramper/hinder gjutna i betong. Parken är väldigt "street-orienterad" men har även inslag av böjar och innehåller det mesta man kan önska sig som skateboardåkare, såsom flatcurbs, flatrail, trappor, ledgar, rails, manualpad, quarterpipe, bowlcorner, banks, pyramid, eurogap osv..

Bredvid huvudparken finns även nyuppförd sk. miniramp i trä och även en ytterligare mindre träramp. Totalt bredd på denna miniramp i tre höjder ligger på 13.2 meter.

Sommaren 2017 och 2018 har området kompletterats med bland annat sittplatser, containerbod för kiosk och utlåningsverksamhet med mera. Mer grejer är på gång.

Regler gällande skateparken är att bara skateboard, inlines, kickbike och BMX är tillåtna. Alla andra åkredskap o.dy är strikt förbjudet.
I övrigt gäller tidsuppdelning där det från klockan 17.00 på vardagar och från klockan 14.00 på helger och skollov endast är skateboardåkning tillåtet.
Detta på grund av säkerhetsskäl, slitage och platsbrist.
Anläggningen är främst en skateboardanläggning och att jämställas med en (spontan)idrottsplats och inte en allmän lekplats.

Detta för allas säkerhet och trivsel.

Dessa regler är framtagna av Sveriges Skateboardförbund som en del av Svenska Idrottsförbundet. Läs mer på: http://www.sverigesskateboardforbund.se/sakerheten-i-vara-skateparker/

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
22 Sep
Lördag 22 sep 2018 Söderhamn City
23 Sep
Söndag 23 sep 2018 Söderhamn City
24 Sep
Måndag 24 sep 2018 Söderhamn City
25 Sep
Tisdag 25 sep 2018 Söderhamn City

Om denna aktivitet