Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Discgolf

Adress: Flygstaden, 82670 Söderhamn Visa karta

Adress: Flygstaden, 82670 Söderhamn

Discgolf även kallat frisbeegolf är en snabbt växande sport som går ut på att kasta diskar/frisbees i korgar på banor med 9 till 18 hål med så få kast som möjligt. Man kan jämföra sporten med golf fast istället för golfbollar och klubbor så använder man diskar.

 

När man spelar discgolf så finns det egentligen inga riktiga kläder man måste ha på sig utan det går bra med sköna kläder som man känner sig bekväm i. Discgolf är också en billig sport att börja spela då det enda man egentligen behöver köpa är en disk och en väska att bära disken i.

Ute på Flygstaden är det gratis att spela och banan är tillgänglig så länge grindarna är öppna, dom brukar vara öppna till 22.
Banan är en väldigt fin och omhändertagen 18-hålsbana som har funnits sedan 2001.

Regler.
Vid varje utkast finns det en utkastskylt/teesign. Och på dessa står all info om det hål du står inför. Info som står är:
- Hålnummer, som visar vilket hål du står inför och hur långt det är.
- Par för hålet, det kan vara Par 3, 4 eller Par 5. Det visar hur svårt hålet är. Kastar man 3 kast på ett Par 3 hål så går man på Par. Kastar man 2 kast på ett Par 3 så gör man en Birdie. Och om man kastar fler än 3 så gör man en Bogey. 4 kast på Par 3 resulterar i vanlig Bogey, 5 kast Dubbel Bogey, 6 kast Trippel Bogey osv.
- OB. Out of Bounds. Landar man på fel ställen, oftast utanför banan eller i vatten, så landar man OB och får plikta ett kast. OB-linjer är ofta utmärkta med snöre, markering eller något annat tydligt påvisande.
- Pliktkast. Om man kastar OB eller landar i Hazard så måste man plikta ett kast. Dvs kastar man första kastet OB så kastar man sitt tredje kast därifrån.
- Hazard. Landar man på Hazard ger det plikt men man spelar från där disken landar.
- Drop Zone (DZ). Drop Zone är en platta som man får kasta från om man t.ex kastat ner i vattnet på hål 16 eller om man missar att gå på rätt sida om ett träd eller en lyktstolpe som är märkta med pilar (mandatory).
- Mandatory (Mando). Vissa hål har pilar utsatta som visar på vilken sida om det träd eller lyktstolpe som man måste kasta disken. Kastar man på fel sida får man plikta och nästa kast blir från Drop Zone.
- Räkna poäng. Banan på Flygstaden är en Par 59 bana och kastar man Par på varje hål så kommer man ha kastat 59 kast efter rundan är över och har då slutat på en poäng på +-0. Som nybörjare brukar dock poängen vara betydligt högre, poäng med 30-40 kast över banans par är absolut inte ovanligt.

När man väl sätter igång att spela så kastar alla ut från utkastet och därefter kastar alltid den som är längst från korgen först så ingen riskerar att bli träffad av någon som kastar bakifrån.

Dom diskar som oftast rekommenderas till nybörjare är rakt flygande mid-range diskar.

Kontaktperson: Daniel Edberg. Tel: 070-6290188
Stefan Lindström. Tel: 070-5351465

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer
+46 073-5351465, 070-6290188
Arrangör e-post
Öppettider
Man kan spela discgolf året runt bara man har ordentliga kläder. Under tiden Maj - September så spelar vi från klubben veckogolf med handikappsystem, vilket innebär att alla har lika stor chans att vinna då man tävlar mot sin egna förmåga. Veckotävlingen är öppen för alla och kostar 30kr för icke-medlemmar i klubben.
Faciliteter
Kostnadsfritt Barnvänligt
Prisinformation
Att kasta ute på Flygstaden kostar ingenting. Men om ni uppskattar banan så får ni mer än gärna ge ett litet bidrag till klubbens Swish: 1233430881. Vi är en ideell klubb som får mycket hjälp av Flygstaden med klippning men det är mycket som vi själva tar hand om. Vill du bli medlem i klubben kan du betala in medlemsavgiften till följande pg-nummer: 1808445-9 eller Swisha till 1233430881. Medlemsavgiften per år är 200 kr för vuxna, 100 kr för juniorer (inom frisbeesporten är man junior t. o. m. året man fyller 19) eller 400 kr för hela familjen (max fyra personer). Om du betalat in medlemsavgiften till ovanstående pg-nummer eller genom Swish så behöver du skicka ett textmeddelande med namn och fullständigt personnummer till 070-6545841 (Peter Edh). Detta för att du ska kunna registreras i medlemsregistret hos förbundet.
Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7400.cbischannel-20255.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails