Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Naturreservat Skatön

Visa karta

Skatöns naturreservat och Skatberget med sina 32 meter över havet på Skatöns högsta punkt. Härifrån är det en vidsträckt utsträckt över Söderhamns skärgård. Stora klapperstensfält och vackert utformade strandvallar finns på flera ställen.

 

Det finns flera sandstränder, särskilt utmed Skatöns södra strand och vid Skathamnen.

Skatöns växlighet är tydlig uppdelad från stranden salttåliga havsstrandsväxter som ormtunga och strandråg och strandloka. Vid lövskogen växer gråal och i tallskogens bärris och knärot.

Området ligger 10 km öster om Söderhamn och omfattar 343 ha. Skatöns naturreservat ägs och förvaltas av Söderhamns kommun.

Visa mer

Om denna aktivitet

Faciliteter
Husdjur tillåtna Kostnadsfritt Barnvänligt
Campingplats

Stenö Havsbad & Camping/Camping

Avstånd: 4,6 km
Välkommen till Jungfrukustens camping pärla! Stenö väcker varma känslor och för många är det ett givet semestermål.
Bed & Breakfast

Klapparvikens B&B

Avstånd: 5 km
Välkommen till ett mysigt boende alldeles vid havet!
Vandrarhem

STF Söderhamn/Rönnskär Vandrarhem

Avstånd: 5,6 km
Den idylliska miljön på Rönnskär är ett arv från lotsar, tullare och fiskare som varit öns ursprungliga befolkning. I dag är ön ett sommarparadis som erbjuder bad, fiske och en intressant kulturupplevelse. Vandrarhemmet är inhyst i den gamla lotsstugan.
Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-7400.cbischannel-20255.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails