Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Fyrvisning på Storjungfrun

Område: Söderhamns Skärgård
Arena/Plats: Söderhamns Skärgård
Kategori: Evenemang
Datum: Fredag 2 aug 2019
Per stuga

Från 1400 SEK

Bo granne med Sveriges sista koleldade fyr på Storjungfrun i Söderhamns idylliska skärgård. Fyren håller öppet på nationella fyrdagen som infaller under söndagen. Högst upp i fyren finner du guiden Lars som kan berätta allt om fyrens historia.

Upplev Storjungfrun! Fyrhamnen är den gamla lots- och fyrplatsen på Storjungfrun, som är Söderhamns skärgårds största ö. Här väntar en storslagen natur med många fina markerade stigar att vandra. Storjungfrun bjuder på en stor variation av marktyper, från kala hällar, klapperstensfält och torra blockrika moränmarker till kalkpåverkade bördiga marker och flera fuktdrog. De små öarna runt Storjungfrun är av stor betydelse som rastplatser för flyttfåglar och häckningsplatser för flera fågelarter. Ön rymmer också flera kulturhistoriska värden. Bland annat finns här ett kapell som uppfördes på 1600-talet och lämningar och spår efter gamla hamnar, den äldsta grundad redan på 1500-talet, samt Sveriges sista koleldade fyr. På öns västra sida finner ni skärgårdens finaste sandstrand Toppatall.
Har du inte egen båt kan du boka taxibåt.

I priset ingår:
Boende i 2 nätter
Fyrvisning, guide

När du bokar detta erbjudande bor du på “STF Söderhamn/Storjungfrun Vandrarhem”.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
2 Aug
Fredag 2 aug 2019 14:00 - 16:00 Söderhamns Skärgård

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0722161392
Kontaktperson
Skärgårdsenheten Söderhamn
E-post
[email protected]
Hotell

First Hotel Statt Söderhamn

Avstånd: 3,5 km
Hotellet First Hotel Statt ligger i centrala Söderhamn och har funnits på plats sedan 1880. Vissa av rummen har utsikt över torget framför stadshuset.
Bed & Breakfast

Klapparvikens B&B

Avstånd: 1,4 km
Välkommen till ett mysigt boende alldeles vid havet!
Vandrarhem

Funemässens vandrarhem

Avstånd: 3,7 km
Välkommen till Söderhamn och Funemässen. Funemässen ligger på Flygstaden på g:a flottiljområdet F15. Här bor ni lugnt och skönt på vårt vandrarhem i en avslappnande miljö. Vi har en lunchrestaurang som är öppen varje vardag som många Söderhamnare har som favorit.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Söderhamns boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter