Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

I dörröppningen - Berga Brystuga

Område: Söderhamn
Arena/Plats: Berga Brystuga
Kategori: Föreläsningar & Seminarier
Datum: Torsdag 21 nov 2019

Karin Johannesson är docent i religionsfilosofi och präst, och vigdes till biskop i Uppsala stift i mars i år. De flesta känner henne som biskop Karin och man kan möta henne varje vecka på Facebook i hennes inlägg under rubriken ”På kammarn”.

Karins facebook inlägg är korta, tänkvärda, enkla och fyndiga tankar om livet. Där det varje gång också finns tips på en liten praktisk övning. Nu lämnar biskop Karin kammarn och ställer sig i stället i dörröppningen i Berga Brystuga för ett samtal om vad som är viktigt här i livet.

Berga Brystuga är en del av en släktgård i Söderala med anor från början av 1700-talet. Berga Brystuga består av en härlig loge och en gammal brystuga. Ordet brystuga kommer från bryggstuga som betyder tillreda. I gamla tider var brystugan ett grovkök på bondgården, där man bakade och gjorde storkok, syltade och saftade, tog hand om slakt och bryggde öl. I vår Brystuga finns en stor vedeldad bakugn, en vedspis, en kakelugn och två öppna spisar. I dörröppningen mellan de två rummen blir det möten med kända och okända personer. Brystugan kan också bokas för högtidsdagar och konferenser.

Boka redan nu! Evenemangen blir fullbokade på kort tid.
Entré: 50 kr
Som vanligt serveras mat och dryck.

Samtalet börjar 19.30 men Brystugan öppnar kl 18.30 och erbjuder följande meny:
Brystugans biff stroganoff med ris och grönsallad 170 kr
Janssons frestelse med hårt bröd och ost 160 kr
Lingon- och kolapaj med kanelgrädde samt kaffe 70 kr
Öl, vin och avec finns liksom alkoholfria alternativ.

Endast föranmälan. Telefon/sms 070/3275561 eller e-post [email protected]
Anmäl också val av mat och efterrätt.
Välkomna till Brystugan!
Eva och Anders Eklund

Snabbfakta

Prisinformation
Boka redan nu! Evenemangen blir fullbokade på kort tid. Entré: 50 kr Som vanligt serveras mat och dryck. Samtalet börjar 19.30 men Brystugan öppnar kl 18.30 och erbjuder följande meny: Brystugans biff stroganoff med ris och grönsallad 170 kr Janssons frestelse med hårt bröd och ost 160 kr Lingon- och kolapaj med kanelgrädde samt kaffe 70 kr Öl, vin och avec finns liksom alkoholfria alternativ.

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 0703275561
Telefonnummer
+46 0703275561
Mobilnummer
+46 0703275561
Arrangör e-post
[email protected]
Kontaktperson
Eva Eklund
E-post
[email protected]

Faciliteter och service

Faciliteter
WC Rökfritt  

Länkar

Evenemangslänk
http://www.bergabrystuga.se
Campingplats

Moheds Camping

Avstånd: 5,6 km
Moheds camping finns i Hälsingland ca: 1,5 mil västerut från Söderhamn och E4:an. Campingen ligger belägen i ett väldigt naturskönt område vid Florsjöns strand med goda sol och badmöjligheter.
Bed & Breakfast

Hälsingegården Erik-Anders

Avstånd: 3,9 km
Välkommen till ett unikt boende i världsarvsmiljö!
Hotell

Best Western Hotell Söderhamn

Avstånd: 5,6 km
Ett litet lugnt privatägt kusthotell med familjekänsla. Hotellet erbjuder en harmonisk och genuin hotellmiljö med fri bevakad parkering alldeles utanför hotellet. Beläget intill E4:an och med promenadavstånd till Söderhamns Centrum och Resecentrum.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Söderhamns boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
Build: 2019-11-13 14:01:08, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7400.cbischannel-20255 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails