Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Sommarutställning 2019: "Det är en konst att få folk att lyssna", Jessica Hallbäck

Område: Söderhamn
Kategori: Evenemang, Mässor & Utställningar, Utställning

”Jessica Hallbäck är journalisten och konstnären som fått många stockholmare att sätta morgonlatten i halsen med sina adbusts på tunnelbanan. Hennes meddelande är glasklart: Om inte alla är fria, är ingen fri! De omgjorda reklamskyltarna bär alltid ett tydlig rättvisepatos och feministiska budskap.”

Jessica Hallbäck är en svensk skribent och gatukonstnär. Hon blev ett namn inom gatukonsten med serien Angry Animals under första halvan av 2010-talet. Serien Angry Animals bestod av grafiska bilder på söta djur som karaktärer ur My Little Pony eller katter, ofta beväpnade och med samhällskritiska textrader som "ACAB", "No borders, no nations, just people". Inom seriens ramar genomfördes en protest mot Affordable Art Fair 2013, ett projekt för att göra konst mer tillgänglig med bland annat lägre priser. Jessica Hallbäck menade att till exempel priset ändå sattes för högt och att projektet endast underströk hur elitistisk konstvärlden är. Hon tog fram grafiska blad som placerades i Ikea-ramar och hängdes upp i gatumiljön med en uppmaning att ta med dem hem.

Jessica har på senare år blivit känd för adbusting på Stockholms tunnelbana, det vill säga att göra om tunnelbanans reklamskyltar. Hon tar ner SL-reklamens pappskyltar och skriver ett budskap med en karaktäristisk handstil och kanske ritar en bild. Sen monterar hon tillbaks reklamskylten med baksidan ut mot vagnen. Budskapen är genomgående feministiska, antirasistiska och samhällskritiska likt; "Utan Hermoine skulle Harry Potter dött i första boken".

År 2018 gav hon ut boken Girls just wanna have fun(damental rights).

Nu ställer Jessica ut sina affischer på Söderhamns stadsmuseum och runt om i Söderhamn.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
18 Aug
Söndag 18 aug 2019 12:00 - 17:00 Söderhamns stadsmuseum

Snabbfakta

Prisinformation
Fri entré

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 070-190 67 05
Arrangör e-post
[email protected]
Kontaktperson
Anton Larsson
E-post
[email protected]

Faciliteter och service

Faciliteter
Fri entré WC  

Länkar

Vandrarhem

Funemässens vandrarhem

Avstånd: 4,1 km
Välkommen till Söderhamn och Funemässen. Funemässen ligger på Flygstaden på g:a flottiljområdet F15. Här bor ni lugnt och skönt på vårt vandrarhem i en avslappnande miljö. Vi har en lunchrestaurang som är öppen varje vardag som många Söderhamnare har som favorit.
Hotell

Best Western Hotell SöderH

Avstånd: 624 meter
Ett litet lugnt privatägt kusthotell med familjekänsla. Hotellet erbjuder en harmonisk och genuin hotellmiljö med fri bevakad parkering alldeles utanför hotellet. Beläget intill E4:an och med promenadavstånd till Söderhamns Centrum och Resecentrum (tåg/buss station).
Hotell

First Hotel Statt Söderhamn

Avstånd: 266 meter
Hotellet First Hotel Statt ligger i centrala Söderhamn och har funnits på plats sedan 1880. Vissa av rummen har utsikt över torget framför stadshuset.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

  • • Hitta Söderhamns boendeutbud
  • • Hitta utbud av upplevelser
  • • Resegaranti vid paketbokning
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter